2015. sze 02.

Még egy indok amiért elmegyek

írta: s_gabor
Még egy indok amiért elmegyek

Látva az itthoni helyzetet jobb, hogy elmegyek. Magyarország  illetve annak lelkes és mellüket veregető vezetői útón-útfélen óriásplakátokon hírdetik és súlykolják az emberekbe, hogy milyen jó nekünk, milyen jó a gazdaságunk és, hogy mekkora nagy demokráciában élünk. Nyilvánvaló, hogy a következő választásokra gyűjtik már a szavazatokat... Mindent és minden alkalmat felhasználva a "szent céljuk" eléréshez gátlástalanul és az alapvető emberi jogokat szem elől tévesztve "kezelik" a jelenleg kialakult helyzetet.

cn7pkuzxaaakszx_1.jpg

Az európai ember viszont nem hülye. A mai világsajtó címlapjai alatti cikkek és fotósorozatok utáni hozzászólásokból kiderül, hogy a világ nagyobbik része elfogadhatatlannak tartja mindazt amit Magyarország művel a szerencsétlen emberekkel. Direkt írom az emberek szót és nem bevándorlót vagy más manapság divatos szót mert mindenekelőtt ők is csak emberek, mint mi. A jogi megítélésük szinte mindegy is már, hiszen kedves országunk vezetői voltak azok, akik beengedték őket ide közénk és így, hogy már aluljárókba és pályaudvarokra zsúfoltuk őket, tesznek rájuk olyan szinte embertelen jelzőket amiket európai viszonylatban szerintem mindenki nonszensznek tart. Teljesen nyílvánvaló, hogy képtelenek kezelni a helyzetet. A mai napon több száz rendőr jelent meg a Keletinél, kérdezem, ekkora álománnyal mennyibe telt volna a határainkat becsületesen megvédeni és megelőzni a jelenleg kialault borzalmat. A problémát megelőzni kellett volna nem pedig mikor már ég a ház, kiskanállal hordani a vizet... azt is, hogy. Valószínű, hogy ezzel Magyarország hosszú időre elássa magát az európai demokráciák sorában. Jó mélyre.

A mai napig 150.000 ember látogatott kis hazánkba a továbbutazás céljával. Remélem tovább tudnak majd menetelni és jobbra fordul a sorsuk. Ezt nem populizmusból és liberális nyáladzásból írom, hanem humanista megfontolásból.

Nem csodálkoznék, ha sok magyar fiatal is beállna közéjük, mert akár mi is mondhatnánk, hogy menekülünk. Menekülünk egy minden EU alapelvet és a demokrácia teljes hiányától szenvedő országból. 

Tömeg a Keletiben hétfő reggel - Fotó:

A tüntetők Németország segítségét kérték - Fotó:

Szólj hozzá